Recenzie despre: The Rise Of Phoenixes [China] – Seriale asiatice

Recenzie despre: The Rise Of Phoenixes [China]

koreangossipromai 10, 2021

Se spune că, uneori, călătoria este mai importantă decât destinația. Aș spune că acest lucru este adevărat și în cazul acestui serial.

The Rise of Phoenixes este (aparent) destul de cunoscut pentru finalul său mai puțin ideal. De aceea am fost reticentă să îl încep și pe acesta. Adică, cine în ”deplinătatea facultăților mintale” s-ar uita la o serie de 70 de episoade, știind că este puțin probabil să se termine cu bine, nu?

Dar am fost asigurată că mă voi îndrăgosti de Chen Kun după ce voi urmări acest serial, iar asta m-a făcut destul de curioasă. Sunt întotdeauna gata să fiu o fangirl înnebunită, nu? Așa că mi-am băgat degetele în tastatură și am început să traduc episodul 1, am devenit intrigată destul de repede și apoi am fost absorbită cum trebuie. În momentul în care eram prinsă în momentele dificile din punct de vedere narativ, eram suficient de legată de aspectele pozitive ale serialului pentru a continua să merg mai departe.

DESPRE CE ESTE VORBA

Ning Yi (Chen Kun) este al șaselea prinț al imperiului Tiansheng și a petrecut ani de zile întemnițat în Templul Zongzheng pentru o crimă pe care nu a comis-o. La eliberare, este privit cu suspiciune de frații săi regali, ca o potențială concurență pentru tron. Împăratul (Ni Dahong) îi aranjează lui Ning Yi o logodnă cu fiica (Xu Ge) colonelului Qiu (Lu Yong), dar familia nu consideră că aceasta este o potrivire favorabilă și încearcă să schimbe în secret mireasa cu Feng Zhiwei (Ni Ni), care este nepoata colonelului Qiu.

OST INSTRUMENTE PENTRU PLĂCEREA VOASTRĂ DE A ASCULTA

Îmi place foarte mult această piesă instrumentală din OST și am găsit acest videoclip care practic o redă în mod repetat. M-am gândit că ar fi un acompaniament frumos pentru această recenzie, așa că iată-l aici, în cazul în care doriți să-l ascultați în timp ce citiți recenzia.

LUCRURI CARE MI-AU PLĂCUT

1. Spectacolul este îngrijit și frumos de privit.

Spectacolul este produs cu costuri ridicate și se vede. De la costume, la decoruri, la lumini și muzică, totul pare luxos și luxuriant. Există o senzație de spațialitate, iar personajele noastre se simt ca și cum ar trăi într-o lume reală, cu clădiri reale, mai degrabă decât pe un platou de filmare.

Având în vedere faptul că o bună parte dintre personajele noastre sunt membri ai familiei regale, această senzație de lux, de bine amenajat, se potrivește foarte bine cu povestea noastră.

În special, am vrut să dau o atenție deosebită acestui război de țesut din captura de ecran de mai jos; este atât de mare și pare să fie autentic și funcțional.

3, Jocul actorilor este, în general, foarte solid, cu câteva remarci deosebite.

Mi s-au părut deosebit de remarcabili Chen Kun și Ni Ni, despre care voi vorbi mai târziu.

4. Atunci când serialul oferă pete de emoție pură, este excelent în acest sens.

Mi-aș cam fi dorit să avem mai multe astfel de scene emoționale, dar cred că o parte din ceea ce face ca aceste scene emoționale să pice atât de bine, este contextul de reținere continuă pe care îl creează episoadele anterioare. Acea emoție continuă înăbușită, mascată de un decor echilibrat, ridică scenele emoționale prin contrast, iar eliberarea, la fel ca un arc, ținut mult timp întins și în sfârșit dezlegat, creează acea explozie emoțională și acea greutate pe care serialul o realizează atât de bine.

 

[ALERTĂ DE SPOILER]

Subiectul episodului 43

 Ni Ni este fantastică; pare atât de sincer devastată, în timp ce pare atât de fragilă și vulnerabilă, chiar dacă își forțează un zâmbet în mijlocul lacrimilor.

Chen Kun este și el grozav. Felul în care Ning Yi se prezintă calm și imperturbabil, doar pentru a fi stârnit de priviri înflăcărate care parcă ar putea face o gaură în Ning Cheng (He Lei), pentru că a vorbit cu nonșalanță despre moartea iminentă a lui Zhiwei.

Iar felul în care Ning Yi se urcă pe cal pentru a da edictul, pare că este literalmente pe cale să explodeze de la efortul de se stăpâni, este atât de emoționant.

LUCRURI CARE AU FOST ACCEPTABILE

1. Distribuția este dispersată, ceea ce este derutant, mai ales la început.

Distribuția tentaculară mi s-a părut puțin derutantă, pentru că sunt atât de multe personaje în lumea dramei noastre, încât este greu să-ți amintești cine este cine și ce relații are cu cine și cum, dar revederea începutului și căutarea personajelor m-a ajutat foarte mult să-mi păstrez în minte numeroasele noastre personaje și, prin urmare, să am o idee generală despre ce se întâmplă în povestea noastră.

2. Povestea este mai întortocheată decât mi-aș dori.

La 70 de episoade, povestea noastră tinde să rătăcească și să devieze, iar acest lucru m-a făcut să simt destul de acut durata acestei drame. Am simțit că anumite secvențe ar fi putut fi rărite sau tăiate complet, pentru a face o poveste mai închegată.

LUCRURI CARE NU MI-AU PLĂCUT ATÂT DE MULT

1. Intriga politică pare cam lipsită de sens, după un timp.

  În esență, toată lumea țintește pe rând pentru tron și, după un episod sau două episoade în care diverși prinți au venit să fie Marele Rău al poveștii noastre, am început să găsesc acest lucru puțin repetitiv. 

2. Dezvoltarea personajelor poate fi inconsecventă și dezarticulată pe alocuri.

De exemplu, Ning Yi este descris ca fiind destul de slab și bolnăvicios în general, dar uneori îl vedem intrând în acțiune, fie conducând un război, fie implicându-se în lupte cu sabia. Deși este frumos să-l vezi mai degrabă puternic decât bolnăvicios, acest lucru mi s-a părut destul de inconsecvent.

Spectacolul face un lucru similar cu mai multe personaje, iar acest lucru a făcut ca scrierea să mi se pară inconsecventă, am simțit asta.

3. Ritmul este inegal, ceea ce face ca narațiunea generală să pară puțin incoerentă pe alocuri.

Uneori, acest serial pare foarte lent, iar alteori, se întâmplă multe într-un singur episod. Când serialul este interesant, vreau să sorb episoadele unul după altul. Dar când este lent, nu pot să-mi adun interesul pentru a urmări-traduce mai mult de un singur episod la un moment dat.

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE PERSONALE ALE URMĂRIRII MELE

Chen Kun în rolul lui Ning Yi

Mi-a plăcut foarte mult interpretarea lui Chen Kun în rolul lui Ning Yi.

Mi-a plăcut totul la modul în care l-a interpretat pe Ning Yi? Ei bine, nu. Sincer să fiu, au fost anumite scene în care interpretarea lui nu a funcționat cu adevărat pentru mine. În general, însă, am găsit că interpretarea lui Ning Yi de către Chen Kun a fost plină de farmec și destul de captivantă.

Unii ar putea considera că interpretarea lui Ning Yi de către Chen Kun este prea teatrală, dar eu am considerat că această calitate teatrală, combinată cu interpretarea foarte detaliată a lui Chen Kun, l-a făcut pe Ning Yi interesant, făcându-l să iasă cu adevărat în evidență.

Având în vedere caracterizarea lui Ning Yi în mai multe nuanțe de gri, nu este un personaj care poate fi clasificat cu ușurință ca fiind bun sau rău. El este… complicat. Uneori, mă simt atrasă de el; alteori, îmi pare rău pentru el; iar alteori, îl găsesc fascinant și aproape respingător.

Deoarece Ning Yi este caracterizat ca fiind o persoană ambiguă și lipsită de moralitate, dar, în același timp, pune un mare accent pe relațiile personale, m-am trezit adesea nesigură de câtă încredere să am în manifestările sale emoționale. Care lacrimi erau reale și care lacrimi erau lacrimi de crocodil, vărsate doar ca parte a strategiei sale? Este pe cât de tulburător, pe atât de fascinant, și nu am putut să-mi întorc privirea.

În special, expresiile faciale ale lui Ning Yi au fost un punct culminant al vizionării mele, deoarece expresiile sale se schimbau continuu. La un moment dat, face o grimasă de durere, în momentul următor, scapă un zâmbet mulțumit, iar apoi, dintr-o clipă în alta, devine strălucitor, uimitor de regal. Și totul se schimbă în doar câteva secunde, în mod constant. Mă simt ca și cum aș privi un caleidoscop și aș încerca să înțeleg imaginile pe care le prezintă.

Mi se pare un amestec atât de fascinant și convingător și cred că interpretarea complexă a lui Ning Yi de către Chen Kun, asezonată generos cu accente teatrale, îl face să iasă în evidență pe ecran.

În ceea ce privește partea superficială a lucrurilor, cred că Chen Kun arată grozav în rolul lui Ning Yi. Îmi place privirea pătrunzătoare și trăsăturile cizelate. Cred că stilul funcționează cu adevărat, pe el. Îmi place, de asemenea, părul lung care îi curge liber; cred că îl face să arate interesant. Uneori, când povestea în sine nu mă prindea atât de mult, mă găseam doar studiindu-i trăsăturile, iar asta făcea totul mai bine.

 

Ni Ni ca Zhiwei

Mi-a plăcut foarte mult interpretarea lui Ni Ni în rolul lui Zhiwei, iar ea a fost cu siguranță un punct culminant și pentru mine.

Zhiwei este un personaj mai bine conturat, dar Ni Ni are mult mai mult spațiu pentru a-și pune în evidență gama de interpretare. Cred că face o treabă minunată, reușind să o facă pe Zhiwei să iasă cu adevărat în evidență, ca personaj.

Îmi place că Zhiwei este scrisă ca fiind atât de inteligentă încât îi întrece cu ușurință pe majoritatea oamenilor, fie că sunt bărbați sau femei. Și îmi place și faptul că este amabilă, bună la suflet și loială. Este puternică pe dinăuntru și pe dinafară; își poartă poverile (în mare parte) fără să se plângă, dar nici nu suportă să fie hărțuită. Gândește repede și este capabilă să se descurce singură, fie că se travestește în bărbat, fie că îmbracă haine de femeie. Mi s-a părut versatilă, capabilă și, în general, încântătoare și am putut înțelege pe deplin de ce diverși bărbați din povestea noastră s-au îndrăgostit de ea.

De fapt, mă așteptam ca Zhiwei să fie foarte feminină tot timpul, deoarece Ni Ni este atât de delicată și frumoasă, așa că am fost foarte plăcut surprinsă să constat că atunci când Zhiwei se travestește ca un bărbat, ea chiar se prezintă ca un tânăr echilibrat. Stilul ei de vorbire și întreaga manieră în care se poartă se schimbă în ceva mai masculin, reușind în același timp să rămână naturală.

Și totuși, atunci când Zhiwei renunță la deghizarea bărbătească, ea devine o doamnă grațioasă și elegantă, cu o ținută regală. Mi s-a părut destul de remarcabil și foarte impresionant.

Ning Yi și Zhiwei împreună

Încă de la primul episod, am bănuit că Ning Yi și Zhiwei vor face o pereche grozavă, pentru că se potrivesc la fel de bine în ceea ce privește inteligența și acuitatea – și am avut perfectă dreptate. Chiar fac o pereche grozavă. Atracția lor reciprocă este ceea ce face ca prima parte a acestei drame să fie atât de captivantă; fiecare dintre ei este foarte repede intrigat de celălalt, iar modul în care povestea noastră îi face să acționeze unul asupra limitelor celuilalt, oscilând între a arăta o față proastă pentru că amândoi au secrete de ascuns și a dezvălui frânturi din adevărata lor persoană, este foarte interesant.

Chen Kun și Ni Ni împărtășesc o chimie excelentă care, în mare parte, fierbe sub suprafața decorului, dar atunci când li se dă frâu liber, această chimie se dezvăluie ca ceva minunat de bogat și profund, și uneori chiar intoxicant, datorită modului emoționant.

Am fost complet absorbită de modul în care Ning Yi și Zhiwei devin din ce în ce mai atrași unul de celălalt și de modul în care țin tot mai mult unul la celălalt, în ciuda lucrurilor care i-ar putea reține.

În marea schemă a lucrurilor, Ning Yi și Zhiwei nu petrec de fapt foarte mult timp pe ecran împreună, dar atunci când o fac, este atât de satisfăcător încât mă obligă să continui să mă uit, fie și numai pentru a-i vedea împărțind din nou ecranul.

VERDICTUL FINAL:

O călătorie incertă unerori, dar care este îmbunătățită semnificativ de interpretări cu adevărat excelente.

Categories

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published