Multe celebrități au contribuit la ajutorarea victimelor incendiului din provincia Gangwon

Incendiul masiv, care a fost declarat stare de urgență de către guvern, a condus la două decese și mai mulți răniți, a distrus aproximativ 260 de hectare de teren forestier și a ars peste o sută de case.

Potrivit Asociației ”Hope Bridge Korea Disaster Relief Association” din 5 aprilie, multe celebrități au făcut donații pentru a contribui la eforturile de ajutorare. Yoon Ji Sung (ex WannaOne), care este din orașul Wonju din provincia Gangwon, a donat 10 milioane de woni (aproximativ 8.793 de dolari) și a spus Asociației că speră că donația sa va ajuta victimele.

Scriitorul Kim Eun Sook, al dramelor, “Descendants of the Sun” și “Goblin” și compania de producție a dramelor Hwa & Dam Pictures CEO-ul Yoon Ha Rim au donat fiecare 20 de milioane de woni (aproximativ $17,585).

Actrița Kim Yoo Jung și actorii de comedie Sim Hyun Seop și Song Eun Yi au donat fiecare 10 milioane woni (aproximativ 8.793$). O sursă din cadrul Asociației ”Hope Bridge Korea Disaster Relief Association” a spus: “Sim Hyun Seop a spus că speră că multe celebrități vor dona după el”.

Actorii Song Joong Ki și Nam Joo Hyuk au dat fiecare 30 de milioane de woni (aproximativ 26.374 dolari), Cube Entertainment a dat 50 de milioane de woni (aproximativ 43.961 dolari), iar Jung Il Woo și K.Will au donat 20 de milioane woni (aproximativ 17.585 dolari) către ”Asociația de Ajutor pentru Dezastre din Coreea”.

Asociația intenționează să folosească donațiile pentru provizii și recuperare.

IU a donat 100 milioane de woni ( aproximativ 87.912$) ”Fundației pentru copii Umbrela Verde”, care va fi utilizată pentru copiii care sunt victime ale incendiului. Premiera noii sale serii originale Netflix “Persona” a fost amânată din respect pentru dezastrul național.

Kim Heechul de la Super Junior a făcut o donație de 30 de milioane de wonri (aproximativ 26.374 dolari) pentru ”Comunitatea Chest” din Coreea, pentru a contribui la operațiunile de salvare din zona afectată. Cântărețul este din Hoengseong, provincia Gangwon, și este actualul ambasador onorific al orașului său natal. Împreună cu donația sa, a adăugat el, “Am fost atât de îngrijorat de acest foc sălbatic și am decis să donez cu speranța sinceră că va ajuta la eforturile de restaurare.”

Hyomin (T-ara) a livrat provizii de ajutor, inclusiv apă, ramen și orez instant la un centru de asistență socială din Toseongmyeon. Ea a adăugat: “Am trimis ajutoare crezând că ar fi mai bine să ajutăm direct la locul faptei.”

Fandom-ul A.R.M.Y al trupei BTS a făcut donații sub numele grupului și al fandom-ului, precum și fanii lui Kang Daniel, care au donat diverse sume cu numerele “12” și “10” pentru ziua de naștere a cântărețului, care este pe 10 decembrie.

Sursa: Soompi